Het moment dat ik bij Melinda in de praktijk binnen liep weet ik nog heel goed.
Voor mijn gevoel lag mijn leven in puin en van voren wist ik niet meer of ik van achteren nog leefde.

Mijn huwelijk bevond zich in een zware crisis.

Elke dag was ik aan het overleven, ik had geen idee meer wie ik was of wie ik wilde zijn. Mijn lichaamshouding was gesloten, mijn schouders opgetrokken, mijn rug gekromd en op een of andere manier had ik mijn hoofd naar voren gestoken om nog maar enigszins iets van zekerheid uit te stralen. Mijn ledematen deden zeer en mijn buik draaide rond. Mijn hoofd knalde bijna uit elkaar, mijn hart was gebroken en deed zeer. En daar zat ‘hij’ dan, in de hoek van de kamer; ‘de wijze man’. Wat was ik jaloers op de rust, reinheid, wijsheid en kracht die hij uitstraalde. Wat zou ik dat graag hebben, vooral de rust en de wijsheid. Toen ik hier later in de sessies met Melinda over sprak, zei ze tegen mij; “jij weet niet wat deze man heeft meegemaakt om zo krachtig en wijs te worden” Dit zette mij aan het denken; zou het kunnen zijn dat ik ‘deze’ weg, deze zware uitdagingen moet doorstaan om uiteindelijk vrij, krachtig en wijs te zijn, zoals deze ‘wijze man’. Zo ben ik samen met Melinda begonnen aan de zoektocht naar mijn ‘Ik’
Melinda begint haar sessies altijd met een gesprekje vooraf om haar behandeling zo goed mogelijk af te kunnen stemmen op wat jij op dat moment nodig hebt. Voor mij was dat elke keer verschillend. De ene keer hield ze alleen mijn hoofd vast en masseerde het zacht, omdat ik door de pijn en de druk erin, geen massage aankon. Ik kreeg volledige lichaamsmassages, voet massages, Reiki. Maar altijd afgestemd op mijn behoeften. Stukje bij beetje leerde ik hoe mijn lichaam werkte, wat het mij te vertellen had, wat ik er in op geslagen had, maar vooral hoe ik hier goed naar kon luisteren. Langzaam leerde ik weer te vertrouwen, in mezelf, mijn lichaam en in het leven.

Bijzondere ervaringen op de massagetafel, heb ik zeker gehad. Zo heb ik het kind in mij opnieuw ontmoet en het gerust kunnen stellen. Heb ik een ontmoeting gehad met mijn overleden Oma, waarvan ik nu weet dat ze altijd bij me is. Heb ik mijn ‘gevoel’ terug gevonden, dat ik had opgeslagen in mijn ratio. Heb ik familiepatronen kunnen doorbreken en achter mij kunnen laten. Maar het belangrijkste van alles is dat ik mijn eigen ‘zijn’ terugvond die verstopt zat in mijn buik.
Ik heb opnieuw leren vertrouwen op mijzelf, mijzelf opnieuw gevonden en uitgedaagd. Ik heb leren loslaten en mijn eigen pad durven kiezen. Ik durf weer lief te hebben en te vertrouwen. Ik weet dat ik nog een weg te gaan heb, maar stukje bij beetje ga ik steeds meer op die ‘oude wijze man’ lijken en hoef ik niet meer jaloers te zijn.

Dankzij Melinda en haar manier van zijn, durf ik weer te zijn wie ik ben!