Group: Kolom rechts

Claudette Jacobs

Ik had geen flauw idee wat ik kon verwachten toen ik de eerste keer naar Melinda ging. Massage therapie…mmmm wat gaat dat mij brengen.
Had ik kunnen vermoeden dat het zoveel bij me teweeg zou brengen dan was ik veel eerder gegaan. Door een totale ontspanning word je je heel bewust van de signalen die je lichaam aangeeft. Het leren luisteren naar je lichaam, meer mindful gaan leven ja dat is echt wel een bewustwording die ik nu mede daardoor heb gekregen.

Melinda is echt heel bijzonder op de manier waarop ze masseert en alles laat gebeuren zonder iets in te vullen maar juist ruimte creëert.

Reacties uitgeschakeld voor Claudette Jacobs

Marjolein Veldman

Het moment dat ik bij Melinda in de praktijk binnen liep weet ik nog heel goed.
Voor mijn gevoel lag mijn leven in puin en van voren wist ik niet meer of ik van achteren nog leefde.

Mijn huwelijk bevond zich in een zware crisis.

Elke dag was ik aan het overleven, ik had geen idee meer wie ik was of wie ik wilde zijn. Mijn lichaamshouding was gesloten, mijn schouders opgetrokken, mijn rug gekromd en op een of andere manier had ik mijn hoofd naar voren gestoken om nog maar enigszins iets van zekerheid uit te stralen. Mijn ledematen deden zeer en mijn buik draaide rond. Mijn hoofd knalde bijna uit elkaar, mijn hart was gebroken en deed zeer. En daar zat ‘hij’ dan, in de hoek van de kamer; ‘de wijze man’. Wat was ik jaloers op de rust, reinheid, wijsheid en kracht die hij uitstraalde. Wat zou ik dat graag hebben, vooral de rust en de wijsheid. Toen ik hier later in de sessies met Melinda over sprak, zei ze tegen mij; “jij weet niet wat deze man heeft meegemaakt om zo krachtig en wijs te worden” Dit zette mij aan het denken; zou het kunnen zijn dat ik ‘deze’ weg, deze zware uitdagingen moet doorstaan om uiteindelijk vrij, krachtig en wijs te zijn, zoals deze ‘wijze man’. Zo ben ik samen met Melinda begonnen aan de zoektocht naar mijn ‘Ik’
Melinda begint haar sessies altijd met een gesprekje vooraf om haar behandeling zo goed mogelijk af te kunnen stemmen op wat jij op dat moment nodig hebt. Voor mij was dat elke keer verschillend. De ene keer hield ze alleen mijn hoofd vast en masseerde het zacht, omdat ik door de pijn en de druk erin, geen massage aankon. Ik kreeg volledige lichaamsmassages, voet massages, Reiki. Maar altijd afgestemd op mijn behoeften. Stukje bij beetje leerde ik hoe mijn lichaam werkte, wat het mij te vertellen had, wat ik er in op geslagen had, maar vooral hoe ik hier goed naar kon luisteren. Langzaam leerde ik weer te vertrouwen, in mezelf, mijn lichaam en in het leven.

Bijzondere ervaringen op de massagetafel, heb ik zeker gehad. Zo heb ik het kind in mij opnieuw ontmoet en het gerust kunnen stellen. Heb ik een ontmoeting gehad met mijn overleden Oma, waarvan ik nu weet dat ze altijd bij me is. Heb ik mijn ‘gevoel’ terug gevonden, dat ik had opgeslagen in mijn ratio. Heb ik familiepatronen kunnen doorbreken en achter mij kunnen laten. Maar het belangrijkste van alles is dat ik mijn eigen ‘zijn’ terugvond die verstopt zat in mijn buik.
Ik heb opnieuw leren vertrouwen op mijzelf, mijzelf opnieuw gevonden en uitgedaagd. Ik heb leren loslaten en mijn eigen pad durven kiezen. Ik durf weer lief te hebben en te vertrouwen. Ik weet dat ik nog een weg te gaan heb, maar stukje bij beetje ga ik steeds meer op die ‘oude wijze man’ lijken en hoef ik niet meer jaloers te zijn.

Dankzij Melinda en haar manier van zijn, durf ik weer te zijn wie ik ben!

Reacties uitgeschakeld voor Marjolein Veldman

Henriette Schrijver

“Als ik bij Melinda in de praktijk kom voel ik me gehoord en gezien, bij haar ervaar ik echte, liefdevolle aandacht.
Onder haar handen voel ik me warm, licht en heel welkom. En iedere keer als ik door haar wordt aangeraakt, ‘ont’-dek ik weer een stukje van mezelf.
Met haar massages nodigt zij me steeds uit om datgene wat diep in mijn lichaam ligt opgeslagen, te voelen, zichtbaar te laten worden en te laten helen.
Bij haar mag alles wat zich aandient er gewoon zijn, zonder oordeel. En ik mag zelf bepalen of, en wat ik er mee doe. Alles is goed. Ik ben goed.
Mede dankzij Melinda is mijn kracht terug en dat voelt fantastisch!”

Reacties uitgeschakeld voor Henriette Schrijver

Janny Velthuis

“Vanaf het moment dat de deur opengaat en Melinda me met haar lieve, hartelijke, lach verwelkomt, heb  ik het gevoel dat ik speciaal ben. Dat het de komende anderhalf uur om mij draait. In de praktijk is het lekker warm en ruikt het heerlijk. Het geeft me het gevoel dat ik erg welkom ben. In het  voorgesprekje weet Melinda de vinger exact op de “zere” plek te leggen en dat wordt vervolgens vertaald  in de  massage. In mijn toch best wel drukke leven, heb ik bij Melinda even het gevoel dat ik tijdloos ben. Verlies ik alle besef van tijd. Een geweldig gevoel. Met enige tegenzin kom ik uiteindelijk als herboren weer van de bank af !”

Reacties uitgeschakeld voor Janny Velthuis